C. G. Karlssons Stenhuggeri – med känsla för sten i generationer

C.G. Karlssons Stenhuggeri har sina rötter i en tid när industrialiseringen kom till Sverige. På landsbygden ”grävde man där man stod” och tog tillvara på de lokala resurserna. I Bohuslän fanns granit och stenhuggeribranschen erbjöd möjlighter till försörjning. År 1894 går sjömannen August Karlsson i land för gott och börjar försörja sig som stenhuggare. Tjugofem år senare kavlar hans son Carl Olof Karlsson upp ärmarna och lägger grunden till den stenindustri som vi idag känner till som C.G. Karlssons Stenhuggeri. C och G står för Carl Georg, och det är han och hans söner som utvecklat verksamheten till ett modernt företag.

Idag levererar företaget bänkskivor till runt 30 kök i veckan. Och produktionen fortsätter att växa och utvecklas. Precis som Carl Georgs far och farfar lät företaget formas och utvecklas med marknaden tar C. G. Karlssons Stenhuggeri nu ett spännande kliv mot framtiden. Efter drygt 100 år som familjeägd rörelse har företaget allierat sig med Bo Larsson och Lars Mogren.

Precis som stenen vi arbetar med förenar dåtid, nutid och framtid, drivs företaget vidare med rötterna i traditionen och siktet inställt på att möta framtidens marknadsbehov.

Klicka här för att läsa vår företagspresentation