stenskivor

Stensorter

All sten vi arbetar med är speciellt utvald för att klara de krav som ställs på en bänkskiva idag. Den skall fungera både som en oöm, slitstark arbetsbänk samtidigt som den är ett spännande inslag i inredningen. Funktion och design måste följas åt.

Det här ställer höga krav på stenens kvalitet. Genom att bara använda Klass 1 sten försäkrar vi oss om en så homogen råvara som möjligt med minsta möjliga variation i nyans, struktur och mönster.

Stenen förädlas i flera steg och eventuella avvikelser syns inte förrän produkten är färdig. Tack vare personliga kontakter kan vi hålla oss informerade om kvaliteten i varje steg under förädlingsprcessen. Med full spårbarhet från stenbrottet fram till oss i Sannäs kan vi stämma av att vår kravspecifikation på råmaterialet följs upp i varje led.

När du beställer bänkskivor från oss sparar vi alltid bitar ur det stenblock som dina skivor tillverkats från i några månader. Så det gör inget om du glömde beställa fönsterbänkarna. Du kan komplettera beställningen och ändå vara säker på att få sten med samma utseende som övriga bänkskivor.

Standardsortiment

Vi arbetar med bohusgranit, svart granit, svart diabas, cararramarmor och mörk labrador. Alla stensorter förutom marmor passar utmärkt till även utekök.

Alla stensorter (utom labrador) finns i 30 och 40 mm tjocklek som lagervara. Mörk labrador finns endast i 30 mm tjocklek.

Ytbehandlingar

De ytbehandlingar som vi har att erbjuda är:

Blankpolerad: slät, spegelblank yta
Mattslipad: slät, matt yta
Antik borstad: en ojämn men ändå tät och len yta.