Sten – ett tufft material som låter sig formas

När du valt vilken sorts sten din bänkskiva ska tillverkas i börjar det roliga på riktigt. Hur ska dina bänkskivor se ut? Sten är ett fantastiskt formbart material. Förutom att välja vilken yta och struktur du vill ha på bänkskivan kan du också välja kantprofil.

Sten är tåligt men även ett så hårt material är känsligt för belastning i utsatta partier. Därför har vi vår egen metod när vi gör urtag i skivorna. Med förstärkning på bänkskivans undersida i form av en glasfiberarmering behöver du inte oroa dig för sprickbildningar eller knäckta skivor.

Sten är lättskött om den behandlas på rätt sätt. Med vår permanenta impregnering som bas får du i princip en underhållsfri bänkskiva i natursten.

När vi tillverkar dina bänkskivor är vi noga med att dokumentera hur just ditt kök ser ut. Bänkskivorna kalibreras i tjocklek och informationen sparas tillsammans med uppgifter om exakt vilket stenblock skivorna tillverkats ur. På så vis kan du vara säker på att få en bänkskiva som passar om du vill komplettera din beställning längre fram.