Låt urberget rama in en modern köksinredning

Modern köksinredning är ofta integrerad på ett annat sätt än den gamla fristående spisen. Vi fäller in diskhon eller spishällen i bänkskivan så att de kommer till sin rätt.

Förstärkning Även om sten är ett hållbart material som tål hög belastning kan en bänkskiva ibland behöva förstärkas i ett känsligt parti.Det kan t.ex. vara en extra lång stenskiva, stenskivor med smala partier eller stenskivor med urtag. Med en glasfiberförstärkningar på stenens undersida blir skivan oerhört mycket starkare.

Urtag Urtag i bänkskivorna görs t.ex. för diskho eller häll. För att få ett perfekt urtag måste fabrikat och modell på diskhon eller hällen anges vid beställningen. Om bänksskivan skulle bli för lång med ett urtag kan den tillverkas i delar. Självklart gör vi även hål för blandare eller annan utrustning.

Infällning av diskho Diskhoar kan fällas in på olika sätt. De vanligaste är planlimning, underlimning eller ovanpåliggande.

Planlimning: En diskho som planlimmas hamnar ca ½ – 1 mm under bänkskivans yta. Området runt diskhon blir lätt att torka av och hålla rent. Plåtkanten runtom diskhon blir inte heller utsatt för så hårt slitage som vid ovanpåliggande vask. En diskho som planlimmas används som mall åt sig själv för att få en perfekt passning och en fog som är lika bred runt om.

Underlimning: Tunga grytor och stekpannor slår lätt i och nöter på bänkskivans kant med en underlimmad diskho. På en bänkskiva med en planlimmad diskho blir det diskhons kant (i plåt eller silgranit) som utsätts för slag. Plåten klarar denna typ av slitage bättre än stenen. Självklart utför vi underlimning på kundens begäran även om vi starkt rekommenderar den planlimmade lösningen.

Ovanpåliggande: Ett alternativ till planlimning är iläggning där diskdiskhons eller hällens kanter ligger ovanför stenens yta.

Köp tillbehören av oss

Passa på att köpa tillbehören till ditt kök direkt från oss när du beställer bänkskivor. Vi hjälper dig att hitta diskbänk, diskho, blandare, hetvattenskran och avfallskvarn som fungerar ihop med din bänkskiva.

Diskbänk/diskho:
Blanco
Intra
Decosteel
Franke

Blandare:
Mora

Avfallskran:
Skanco
Intra