tillverkning

Hantverk som utvecklas i samspel med tekniken

Vårt mål är att tillverka bänkskivor med hantverksmässig kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Hur gör vi det? Jo, vi låter helt enkelt den tekniska utvecklingen ta avstamp i hantverket. På det sättet behåller vi känslan samtidigt som vi använder avancerade maskiner som både underlättar och ökar precisionen i tillverkningen.

Efter fyra generationer sitter kunskapen i väggarna här i Sannäs. Men vi nöjer oss inte med det. Genom att låta personalen rotera mellan olika bearbetningsstationer får alla en djup insikt i hela tillverkningsprocessen. Full insyn och individuellt ansvar är grogrunden för idéer som förbättrar våra produkter.

Faktum är att våra medarbetares yrkesstolthet är en del av din kvalitetssäkring. Så när våra hantverkare formar stenen efter dina önskemål kan du vara säker på att få en kvalitetsprodukt som kännetecknas av genuin hantverksskicklighet.

kvalitet_1

När naturen levererar kvalitet – då gör vi det också!

Vi sätter en ära i att tillverka en välgjord och vacker bänkskiva under noggrann kvalitetskontroll. Det här är vad kvalitet betyder för oss i vardagen:

Materialval: Vi arbetar bara med speciellt utvald sten av ”Klass 1″, d.v.s. den högsta kvalitetsklassen som finns. Det innebär att stenen har ett homogent mönster och jämn nyans.

Förstärkning: Sten är ett tåligt material men ibland kan utsatta partier behöva förstärkas. Det kan t.ex. vara för att minska risken för skador på skivan under transport eller vid montering. Ett annat exempel är förstärkning vid urtag – så att bänkskivan klarar många års tuff belastning.

Kalibrering: Alla bänkskivor kalibreras till samma tjocklek. Informationen sparas så att vikan komplettera en beställning med bänkskivor i exakt rätt tjocklek.

 

Så ser vi på spårbarhet och leveranser

Spårbarhet: Vi vet var vår sten kommer ifrån och vilka som har arbetat med den i de olika stegen i förädlingskedjan. Tack vare personliga kontakter kan vi hålla oss informerade om kvaliteten i varje steg under förädlingsprcessen. Med full spårbarhet från stenbrottet fram till oss i Sannäs vet vi att vår kravspecifikation på råmaterialet följs upp i varje led.

Transport: Vi tar ansvar för bänkskivan även efter det att den lämnat stenhuggeriet i Sannäs. Vi gör det genom att alltid leverera i säkra transportförpackningar med tydliga lyftinstruktioner.

Leveranssäkerhet: Målet är att aldrig missa en order. Det är irriterande och dyrt för alla parter. Vi levererar i tid och enligt rätt specifikation.

Lagerhållning: När alla bänkskivor tillverkas ur ett och samma block får rummet ett homogent helhetsintryck. Men det är inte alltid så lätt att se innan inredningen kommit på plats. Då kanske du upptäcker att det skulle varit snyggt med fönsterbänkar i samma material. Ingen fara! Vi lagerhåller skivor från samma stenblock som dina bänkskivor tillverkades ur, några månader efter leverans. Så välkommen med en kompletterande beställning!

Garanti: De gånger oturen är framme kan, vi tack vare vår lagerhållning, ersätta reklamerade skivor med nya ur samma stenblock. Självklart alltid med högsta prioritet i både produktion och transport.

kvalitet_2