omoss

C. G. Karlssons Stenhuggeri - med känsla för sten i generationer

Vi pratar gärna om hur vårt stenhuggeri har utvecklats och vuxit under åren. Traditionen är viktig för oss. Att vi värnar om vår historia är viktigt även för dig som återförsäljare och kund. Hur kan den vara det? Hur påverkar vårt sätt att tänka och arbeta produkterna vi tillverkar? Låt oss förklara.

C.G. Karlssons Stenhuggeri har sina rötter i en tid när industrialiseringen kom till Sverige. På landsbygden grävde man där man stod och tog tillvara på de lokala resurserna. I Bohuslän fanns granit och stenhuggeribranschen erbjöd möjligheter till försörjning. År 1894 gick sjömannen August Karlsson i land för gott och började försörja sig som stenhuggare. August behövde förse sin familj med tak över huvudet och mat för dagen – det fanns helt enkelt inget utrymme för fusk i arbetet om han skulle få sina produkter sålda. August, och så småningom, även sonen Carl Olof, fick ett gott rykte som skickliga tillverkare av vackra gravstenar.

Vikten av prima råvara, noggrannhet och yrkesstolthet. Den andan som fördes vidare från far till son och den genomsyrar fortfarande hela vår verksamhet.

Stenen vi arbetar med förenar dåtid, nutid och framtid. På samma sätt driver vi företaget vidare med rötterna i traditionen och siktet inställt på att möta framtidens marknadsbehov. Idag är tillverkar vi bänkskivor till kök och badrum för såväl privatpersoner som återförsäljare. Sortimentet har utökats med plattor för sten och golv.

Läs om hur vi hanterar personuppgifter.