frågor

Vanliga frågor

 • Mäter och monterar ni bänkskivorna?

  Vi bygger just nu ut vårt servicenät i Sverige. Hör av dig till oss för att se hur vi kan hjälpa dig. Telefonnummer och mejl hittar du här.

 • Är det sant att mattslipade ytor är känsligare för fläckar?

  Nej, det är inte sant. Alla våra bänkskivor är mycket beständiga mot fläckar oavsett ytbearbetning,

 • Hur mycket väger sten?

  30 mm tjocka granitskivor väger ca 75 kg/m². 40 mm tjocka skivor väger naturligtvis 33% mer. Den svarta diabasen som har högre densitet väger 90 kg/m².

 • Hur tålig är en bänkskiva i natursten?

  All granit är mycket tålig mot slitage (t.ex. vassa knivar), värme och vätskor. Marmor är lite känsligare men med rätt ytbehandling är också det tåligt. Läs mer om de olika stenarnas egenskaper under STENSORTER.

 • Tål stenskivorna att vara utomhus i väder och vind?

  En granitskiva klarar att vara utomhus året runt. Tvätta av den med såpa och vatten på våren så är den som ny igen. Marmor fungerar dock inte utomhus i vårt nordiska klimat.

 • Hur långa stenskivor kan man göra?

  Generellt kan man göra stenskivor upp till ca 2 500 mm. Hela skivor utan urtag kan göras något längre vid tillgång på material. Om en skiva med urtag behöver vara längre än 2 500 mm rekommenderar vi att detta görs med hjälp av ett så kallat delat urtag, där fogen/skarven mellan stenskivorna inte hamnar i arbetsytan. Om du har speciella önskemål när det gäller längden på din bänkskiva så är det enklast att du hör av dig till oss och beskriver vad du vill göra. Telefonnummer och mejl hittar du här.

 • Hur ska jag sköta om mina stenskivor?

  Rengörs vid behov med vatten och lite diskmedel eller såpa. Undivk starkare rengöringsmedel.

 • Hur beställer jag bänkskivor?

  Kontakta oss och beskriv dina önskemål. Om du har möjlighet kan du skicka/mejla en enkel skiss. När vi tittat på din förfrågan kontaktar vi dig och kommer överens om en arbetsgång som passa dig. Telefonnummer och mejl hittar du här. 

  Är du nyfiken på hur våra stensorter ser ut kan du beställa stenprover här.